Naar het agenda-overzicht

Symposium: Hoe we leefstijl laten leven binnen het Anna!

Leefstijl en preventie is een leidend principe in het strategisch kader van de Anna Zorggroep.

Waarom is Leefstijl en Preventie benoemd als leidend principe binnen Anna? Het antwoord hierop is te vinden in de samenleving. Door onze toenemende welvaart zijn wij Nederlanders steeds ongezonder geworden. Verkeerd eten en minder bewegen worden gezien als de grote boosdoeners. Chronische welvaartsziekten staan dan ook met stip op nummer één. De verwachting is dat dit de komende jaren verder zal stijgen. Want, we worden steeds ouder, behandelingen verbeteren en chronische ziekten worden eerder gediagnosticeerd.

Kortom, een sociaal-maatschappelijk probleem met een enorme impact op de zorg. Poli’s slibben dicht met chronisch zieke patiënten en de zorgkosten rijzen de pan uit. Een situatie die op de lange termijn onhoudbaar is. Terwijl we weten dat veel van de chronische ziekten worden veroorzaakt door een ongezonde leefstijl of leefomgeving.

Mensen met een chronische ziekte krijgen vaker te maken met ziekenhuisopnamen, hebben meer kans op complicaties na een operatie en meer kans op vroegtijdig overlijden. Maar een gezonde leefstijl is niet alleen voor mensen met een chronische ziekte cruciaal. Nee, iedereen die in een ziekenhuis terecht komt heeft hier baat bij. Gezond gedrag heeft een positief effect op het incasseringsvermogen van het lichaam. Het staat dan ook onomstotelijk vast dat een gezonde leefstijl de kwaliteit van leven verbetert en daarmee onnodige zorg en dus oplopende kosten voorkomt.

Het Anna ziekenhuis organiseert daarom dit najaar een symposium over Leefstijl & Preventie waarbij zowel externe als interne sprekers aan bod zullen komen.

  • Datum: dinsdag 11 oktober van 18:00 – 20:00
  • Locatie: Weeffabriek (voorheen Hofdael) Geldrop
  • Organisatie: Thea Sybesma, Lotte Derksen en Hans van Kuijk

Accreditatie wordt aangevraagd voor medisch specialisten, specialisten ouderengeneeskunde, Arts Verstandelijk Gehandicapten en huisartsen

De definitieve uitnodiging volgt begin september