Naar het nieuwsoverzicht

3de Symposium Nederlands Hart Netwerk groot succes

Woensdag 19 september 2018 heeft het 3de symposium van het Nederlands Hart Netwerk (NHN) plaatsgevonden in de High Tech Campus in Eindhoven. Mede door de grote belangstelling (meer dan 300 aanwezigen) waren de voorwaarden voor een inspirerende avond ruim aanwezig. Gedurende het symposium werden zowel plenaire-als parallelsessies georganiseerd, waarbij o.a. aandacht was voor de scholing voor atriumfibrilleren en hartfalen en presentaties over transmurale projecten van het NHN.

 

Dit tezamen heeft naar mening van de aanwezigen geresulteerd in een inspirerende en informatieve bijeenkomst. Uit de evaluatie blijkt dat de aanwezigen het symposium waarderen met een 7,8 en werd de inhoud van de parallelsessies aangemerkt als ‘interessant’ en ‘een goede aanvulling van de huidige kennis’. Daarnaast wordt het NHN geassocieerd met ‘innovatie’ (7,9), ‘kwaliteit’ (8,0) en ‘samenwerking’ (8,3).

Tijdens het symposium vond ook de kick-off plaats van Kleplijden-Connect, waarbij de eerste transmurale afspraak omtrent aortaklepstenose in Nederland werd gepresenteerd door zowel een huisarts, cardioloog en thoraxchirurg. Connect is onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie waarin programmalijnen zijn gedefinieerd waarvoor samenwerking tussen zorgaanbieders essentieel is. Het NHN heeft voor de veel voorkomende hartaandoeningen zorgstandaarden ontwikkeld waarbinnen patiënt relevante uitkomsten gemeten en verbeterd worden, mede op basis van gestandaardiseerde transmurale processen die continu geëvalueerd en doorontwikkeld worden.

Onderstaand worden enkele foto’s van het symposium van het NHN getoond. Voor een volledige impressie verwijzen we u door naar onze website: www.nederlandshartnetwerk.nl Op de website vindt u ook het krantenartikel over het NHN in het Eindhovens Dagblad en interviews in tijdschrift Skipr/Qruxx en Zorgvisie.

Paul Cremers, Nederlands Hart Netwerk
Cardiologen St. Anna Ziekenhuis