Naar het nieuwsoverzicht

Afspraken mondmaskers op onze locaties

Afgelopen woensdag hebben we samen met de regionale ziekenhuizen afgesproken om alle bezoekers, begeleiders en patiënten (m.u.v. patiënten die verpleegd worden) dringend te adviseren een mondkapje te dragen. We vragen hen zelf een mondkapje mee te nemen, indien ze geen mondkapje bij zich hebben dan krijgen ze er een bij de ingang van onze locaties. Dit advies is gisteren (donderdag 1 oktober) op alle woonzorglocaties van Ananz reeds in gegaan.  

Ook is besloten voor alle medewerkers en vrijwilligers een mondneusmaskerplicht in te stellen in het hele ziekenhuis én bij TopSupport / locatie Eindhoven. Deze regel geldt voor alle functies en voor alle ruimtes.

Om deze maatregelen goed en zorgvuldig in te voeren zijn we nu bezig met de laatste voorbereidingen. De nieuwe maatregelen gaan vandaag (2 oktober) in om 18.00 uur. 

Maatregelen vanaf vrijdag 2 oktober 18.00 uur

Het mondkapjesadvies voor bezoekers, begeleiders en patiënten van het ziekenhuis (Geldrop en Eindhoven), Ananz en TopSupport.

De ingangsdatum van dit advies combineren we met de aanvullende maatregelen:

  • Max. 1 bezoeker per patiënt in het ziekenhuis

  • Max. 2 bezoekers per bewoner bij Ananz

  • Geen begeleiders patiënten mits medisch noodzakelijk

  • Verscherpt toezicht op naleving maatregelen bij de ingang van de locaties

  • De mondneusmaskerplicht voor medewerkers en vrijwilligers van het St. Anna Ziekenhuis (Geldrop en Eindhoven) en TopSupport.

Lees hier alle maatregelen die het St. Anna Ziekenhuis heeft genomen.