Naar het nieuwsoverzicht

Anna gestart met poli kinderorthopedie in samenwerking met Maxima Medisch Centrum

Het Anna Ziekenhuis is onlangs gestart met de poli voor kinderorthopedie op locatie Eindhoven. Kinderorthopedisch chirurgen Stijn Geraets van het Anna ziekenhuis en Florens van Douveren van het Maxima Medisch Centrum doen de poli gezamenlijk twee keer per maand in het Anna Ziekenhuis, locatie Eindhoven.

Doel

Geraets: “ons gezamenlijke doel is volledig complementaire zorg voor kinderorthopedie te bieden voor de regio Zuid - Oost Nederland met als focus de juiste zorg op de juiste plaats.” Om dit te realiseren is er een samenwerkingsverband met het Maastricht UMC. Binnen dit netwerk van kinderorthopeden vindt frequent overleg plaats en wordt waar nodig samen opgetrokken in de zorg voor het kind.

Aandachtsgebieden

Naast algemene kinderorthopedie vullen de orthopeden elkaar aan in aandachtsgebieden. In het Anna ligt de focus op sport-kinderorthopedie, anterieure kniepijn en patellofemorale instabiliteit. 
Collega’s Joris de Kort en Rintje Agricola hebben daarnaast hun expertises in respectievelijk de adolescente enkel en heup problematiek.

De speerpunten van het MMC richten zich op de klompvoetbehandeling, heupaandoeningen, as- en standsafwijkingen en kindertraumatologie.

Maastricht UMC richt zich op Scoliosebehandeling, Syndromale afwijkingen bij het kind, Cerebrale parese Spina bifida en hereditaire multiple exostose.

Vragen?

Neem gerust contact op met de poli orthopedie: 040 - 286 4671