Naar het nieuwsoverzicht

Anna Ziekenhuis in top 10 best gewaardeerde ziekenhuizen

Op de eerste dinsdag van december maakt Zorgkaart Nederland traditiegetrouw de best gewaardeerde zorginstellingen per zorgsector bekend. Het Anna Ziekenhuis behoort in 2022 tot de 10 best gewaardeerde ziekenhuizen van Nederland.

Thea Sijbesma, voorzitter raad van bestuur van de Anna Zorggroep reageert: "Wij zijn ontzettend trots om bij de beste ziekenhuizen van Nederland te horen volgens patiënten. Bij Anna Zorggroep vinden we gastvrije, patiëntgerichte zorg topprioriteit. Ondanks de uitdagingen van het afgelopen jaar zijn we erin geslaagd kwaliteitszorg te leveren en dat op een aangename manier. Deze erkenning vanuit patiënten is erg motiverend."

Zorgkaart Nederland

Zorgkaart Nederland is de grootste keuzewebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Duizenden mensen delen hier wekelijks hun ervaringen met de zorg. Patiënten beoordelen op de volgende punten: de mate waarin de arts luistert, de gegeven uitleg, deskundigheid, het bespreken van voor- en nadelen, samen beslissen, de samenwerking en de algehele behandeling.

Samen met je patiënt het beste resultaat behalen

Orthopedisch chirurg Michiel Siebelt: "De waardering vanuit patiënten is uiteindelijk waar je als arts voor werkt. Samen met je patiënt het beste resultaat behalen qua behandeling, maar zeker ook mét persoonlijk contact." Michiel Siebelt onderstreept het belang van deze beoordelingen op Zorgkaart Nederland: "Zorgkaart Nederland helpt nieuwe patiënten om een dokter of ziekenhuis te kiezen dat bij hén persoonlijk past. Daarom motiveer ik mijn patiënten om hun ervaring met het Anna Ziekenhuis online te delen. Met patiëntervaringen op Zorgkaart Nederland maken we samen de zorg beter."


Verpleegkundigen Annette Sluijk en Merel van der Woord
namen namens het Anna de award in ontvangst.