Naar het nieuwsoverzicht

Annakeur heeft een landelijk opvolger

Wij zijn erg verheugd u te kunnen melden, dat het vaststellen van de kwaliteit van bloedglucosemeters landelijk plaats gaat vinden. Kwaliteit is voor ons erg belangrijk en daarom zijn wij al in 2006 gestart met Annakeur met als doel duidelijkheid te geven over welke bloedglucosemeters goed zijn.

In navolging daarvan hebben meerdere laboratoria hun eigen kwaliteitseisen opgesteld, wat er soms toe leidde dat een meter op de ene plek goed werd bevonden en op een andere niet. Afgelopen jaren is met alle betrokken partijen (NDF, DVN, DiHAG, EADV, KNMP, NVKC, NVD/DNO, NIV, NVK, FHI, Diagned en ZN) overeenstemming bereikt over het landelijke testprotocol, dat inmiddels is opgenomen in een consensusdocument.

Wij zijn ervan overtuigd dat een landelijk systeem het beste is, maar zullen daardoor helaas afscheid nemen van Annakeur. Op de website www.keuzehulpbloedglucosemeter.nl staan alle meters, die voldoen aan de landelijke kwaliteitsnormen. Overigens staan in het consensusdocument ook andere afspraken met betrekking tot kwaliteitscriteria bij standaard bloedglucosemeting, zoals afspraken rondom de keuze en het vervangen van een meter. Mocht u meer willen lezen over deze landelijke afspraken, dan verwijzen wij u graag naar Zorginstituut Nederland (www.zorginzicht.nl/bibliotheek/hulpmiddelen-diabetes/Paginas/Home.aspx).  

De mogelijkheid om jaarlijks een meter te laten keuren blijft bestaan.

Klinisch laboratorium