Naar het nieuwsoverzicht

Erik-Jan Borgmeijer nieuwe voorzitter Raad van Bestuur St. Anna Zorggroep

Per 1 juni 2020 wordt Ir. Erik-Jan Borgmeijer benoemd als voorzitter Raad van Bestuur van de St. Anna Zorggroep in Geldrop / Eindhoven. Hij volgt hiermee de huidige voorzitter a.i., Luc van den Akker, op die per 1 juli 2020 voorzitter wordt van het Laurentius Ziekenhuis.

Erik-Jan Borgmeijer is reeds bekend met de St. Anna Zorggroep, hij was van februari 2002 tot september 2003 interim voorzitter van de Raad van Bestuur van de zorggroep en vervulde hij in 2018 een tijdelijke opdracht als directeur van het medisch specialistisch bedrijf van het St. Anna Ziekenhuis. In de tussenliggende periode (2003 - heden) was Borgmeijer onder andere bestuursvoorzitter in het Twee Steden Ziekenhuis (nu ETZ) en het Beatrix Ziekenhuis en bij de zorginstellingen Amarant Groep en Vitalis Woon Zorggroep.

Gerrit A. Witzel, voorzitter Raad van Toezicht St. Anna Zorggroep: “Met Erik-Jan benoemen we een bestuurder met veel bestuurlijke kennis en ervaring in de ziekenhuiszorg en ouderenzorg. Bovendien blijkt uit de gevoerde gesprekken dat hij op een breed draagvlak kan rekenen binnen onze zorggroep. Dat vinden we extra belangrijk gezien de huidige bijzondere omstandigheden waarin we naast de coronazorg ook de reguliere zorg weer optimaal willen vormgeven. Met Erik-Jan en het huidige lid raad van bestuur, Marianne Acampo, beschikken we over een daadkrachtige raad van bestuur, die de zorggroep kan voorgaan in het huidige veranderende zorglandschap.”