Naar het nieuwsoverzicht

Niels de Boer nieuwe KNO-arts

Sinds juni 2018 werkt Niels de Boer als KNO-arts in het Sint Anna Ziekenhuis. Zijn opleiding tot KNO-arts heeft hij in 2012 afgerond in het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Met ingang van 1 november aanstaande wordt zijn tijdelijke aanstelling omgezet naar het lidmaatschap van de Coöperatie MSB St Anna Zorggroep.

Na zijn opleiding aan het VUMC heeft Niels zich door middel van een internationaal fellowship otologie verdiept in sanerende en reconstructieve oorchirurgie aan het Universitair Ziekenhuis van Auckland in Nieuw Zeeland. Deze leerzame en avontuurlijke periode in Nieuw Zeeland kon hij verlengen met een fellowship laryngologie: de behandeling van stemproblemen en strottenhoofd-aandoeningen. Na terugkomst in Nederland specialiseerde hij zich gedurende een jaar in plastische- en reconstructieve aangezichtschirurgie in het Centrum voor Aangezichtschirurgie van het Radboud MC Nijmegen.

Patiënten kunnen bij Niels terecht voor alle KNO-gerelateerde aandoeningen. Zijn bijzondere interesses gaan uit naar behandeling van oor- en gehoorproblemen en het stemapparaat. Een van de belangrijkste aspecten van goede zorg vindt hij een vriendelijke en efficiënte begeleiding van de patiënt, van diagnose tot nabehandeling.

De collega-KNO-artsen Muriel van Kempen en Jan Pieter de Mönnink zijn zeer verheugd met de komst van Niels de Boer, zeker nu Jan Pieter een deel van zijn tijd gaat besteden het voorzitterschap van het MSB. Samen met Niels willen zij verder bouwen aan een moderne KNO-praktijk in de volle breedte van het vak. Een prettige en laagdrempelige samenwerking met de overige collega’s, zowel in tweede als eerste lijn, vinden zij allen zeer belangrijk.