Naar het nieuwsoverzicht

Opvolging in de vakgroep plastische chirurgie

Per 1 november jl. heeft Carlo Welters ons ziekenhuis verlaten om zich in het MMC te gaan toeleggen op de aangezichtschirurgie. We bedanken Carlo voor zijn inzet als plastisch chirurg in het St. Anna Ziekenhuis en wensen hem alle succes in het MMC toe.

We heten drs. Alexander Kroeze (1984) van harte welkom als zijn opvolger. 

Dhr. Kroeze behaalde tussen 2003 en 2009 zijn diploma en Master Geneeskunde aan de R.U.G. in Groningen. Na een aantal jaren werkervaring als plastisch chirurg te hebben opgedaan in verschillende ziekenhuizen, is hij op 1 november jl. in ons ziekenhuis gestart als plastisch chirurg. Hij zegt hierover het volgende:

 “Het voordeel van werken in een streekziekenhuis is plastische chirurgie te verrichten in een efficiënte en prettige werkomgeving. De lijnen tussen de werknemers zijn kort en maakt overleg en communicatie vele malen eenvoudiger dan in een groot ziekenhuis. Mijn interesse binnen de plastische chirurgie ligt in de reconstructieve-, post-bariatrische en  hand- en polschirurgie. Binnen de handchirurgie is het interessant te werken met biomechanica en herstel van deze functie bij aandoeningen en ongelukken. Daarnaast houd ik mij bezig met de reconstructie van patiënten na fors gewichtsverlies door een maagomleiding of maagverkleining. Tevens werken we samen met dermatologen en chirurgen om reconstructie te verrichten na bijvoorbeeld huid- en borstkanker.”