Naar het nieuwsoverzicht

St. Anna plaatst wensbomen voor mantelzorgers

De St. Anna Zorggroep wil weten wat de ervaringen en wensen van mantelzorgers zijn. Het St. Anna wil samen met mantelzorgers kijken hoe zij hen kan ondersteunen bij hun zorg aan anderen. De St. Anna Zorggroep heeft hiertoe op maandag 8 oktober speciale wensbomen geplaatst. Mantelzorgers kunnen hier een wens inhangen die beschrijft hoe de mantelzorg nog beter of gemakkelijker gemaakt zou kunnen worden. Ook is een virtuele wensboom gelanceerd op www.st-anna.nl/wensboom en www.ananz.nl/wensboom.

Van 8 oktober tot en met 2 november kunnen mantelzorgers hun wensen indienen. De St. Anna Zorggroep is op zoek naar wensen die praktisch realiseerbaar zijn en ten goede komen aan (al) haar mantelzorgers, patiënten en/of de bewoners van onze woonzorgcentra (Ananz).

Op de dag van de Mantelzorg (10 november aanstaande) wordt bekend welke wensen in vervulling gaan.

De wensen die binnenkomen, geven het Anna een beter beeld van de behoeften die mantelzorgers hebben en de mogelijke obstakels waar zij als mantelzorgers in de praktijk tegenaan lopen. Op deze wijze hoopt het St. Anna de dienstverlening nog beter op hen en degenen voor wie zij zorgen  af te kunnen stemmen.

Bedankje voor alle mantelzorgers

Mantelzorgers zijn onmisbaar voor mensen die zorg nodig hebben. Denk aan mensen die hun zieke partner of ouder verzorgen of een vriend bijstaan die hulp nodig heeft. Dankzij de steun van mantelzorgers kunnen mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen en meedoen in de maatschappij

Hoewel niet alle wensen kunnen worden verwezenlijkt, wil de St. Anna Zorggroep wel laten blijken dat zij al hun mantelzorgers goud waard vinden. Vandaar dat voor alle mantelzorgers een feestelijke en tegelijkertijd informatieve activiteit wordt georganiseerd. Mantelzorgers uit Geldrop en omgeving zijn hiervoor van harte uitgenodigd op donderdag 15 november in het personeelsrestaurant De Ontmoeting, locatie St. Anna Ziekenhuis Geldrop.  

Op deze dag vinden twee bijeenkomsten plaats. Deelnemers kunnen kiezen voor de middag (tijdstip: 14.30 uur - 17.00 uur) of de avond (19.00 uur -21.30 uur).  Aanmelden kan via wensboom@st-anna.nl onder vermelding van naam en voorkeur middag-/avondprogramma.

Aan het programma wordt gewerkt. Houd de website van www.ananz.nl of www.st-anna.nl in de gaten voor meer informatie.