Naar het nieuwsoverzicht

St. Anna start pilot om sneller én eenvoudiger thuiszorg te regelen

Samen met Maxima MC en het Catharina Ziekenhuis starten we een proef om het regelen van thuiszorg sneller en eenvoudiger te maken. Samen met thuiszorgaanbieders in drie proefregio’s (Geldrop, Eindhoven-Noord en Bladel) gaan we gebruik maken van de Siilo app. Dit is een beveiligde app-groep waarin we de thuiszorgvraag van patiënten plaatsen en waarin thuiszorgaanbieders laten weten wie deze zorg kan bieden.

Sneller en efficiënter

Met name oudere patiënten hebben vaak na verblijf in ons ziekenhuis nog (tijdelijk) hulp nodig. Bijvoorbeeld hulp bij het wassen, wondverzorging of het aantrekken van steunkousen. Onze verpleegkundigen op de afdelingen bespreken dan de nazorg die thuis nodig is met de patiënt. Ze nemen contact op met de thuiszorgaanbieder die de voorkeur heeft van de patiënt. Is er geen plaats? Dan wordt de thuiszorgvraag in de Siilo app geplaatst door ons transmuraal team. Op alle vragen die voor 12.00 uur gesteld zijn is uiterlijk om 14.00 uur een reactie. Het best passende aanbod wordt voorgesteld aan de patiënt. Deze nieuwe werkwijze is sneller en efficiënter waardoor onze patiënten sneller van het ziekenhuis naar huis kunnen.

Deze nieuwe aanpak is onderdeel van het programma Precies! dat werkt aan oplossingen om ouderen langer fijn en veilig thuis te laten wonen.


Lees ook het artikel van het ED:
"Proef met nieuwe app biedt thuiszorg meer armslag"