Naar het nieuwsoverzicht

St. Anna Ziekenhuis start Liesbreuk Centrum Zuid

Het St. Anna Ziekenhuis biedt vanaf nu haar liesbreukbehandelingen aan vanuit een gespecialiseerd centrum: Liesbreuk Centrum Zuid. Bij de opzet van dit gespecialiseerde centrum stond naast kwaliteit van zorg ook service aan de patiënt centraal. Liesbreuk Centrum Zuid zet in op snelle toegang, een hoge klanttevredenheid en korte herstelperiode.

Het Liesbreuk Centrum Zuid staat voor snelle en efficiënte behandeling van liesbreuken. Een tweetal chirurgen, Piet Hoek en Arno Oomen, heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van deze aandoening. Zij zullen circa 90 tot 95 % van de behandelingen binnen dit gespecialiseerde centrum voor hun rekening nemen. Zij hebben ervaring met de nieuwste operatietechnieken. Doordat zij de operatie veelvuldig gaan uitvoeren, heeft dit een positief effect op de resultaten.

Minder pijn, sneller herstel

Op dit moment is de kijkoperatie de meest gebruikte techniek bij een liesbreuk.

De chirurgen van Liesbreuk Centrum Zuid passen deze bij voorkeur toe. Een kijkoperatie heeft als voordeel dat patiënten na de operatie minder pijn hebben, de kans op chronische pijnklachten het laagst is en patiënten sneller hun normale werkzaamheden kunnen oppakken.

Service

Bij de opzet van het Liesbreuk Centrum Zuid stond naast kwaliteit van zorg ook service aan de patiënt centraal. Patiënten zijn snel aan de beurt. Verder kunnen patiënten zich op hun eigen wijze en op elk gewenst tijdstip voorbereiden op de behandeling door de beschikbare informatie op de website of via een speciale app. Patiënten die verder gezond zijn, kunnen bij Liesbreuk Centrum Zuid in aanmerking komen voor behandeling op één dag. Uiteraard is het voor deze patiënten ook mogelijk te kiezen voor de reguliere behandeling.

Liesbreuk

Een liesbreuk is een uitstulping van het buikvlies door een zwakke plek of opening in de buikwand. De breuk is herkenbaar als een zwelling in de liesstreek. De klachten variëren van een branderig gevoel tot hevige pijn. Oorzaken ervan kunnen verschillend zijn. Het kan aangeboren zijn maar ook ontstaan door uitrekking van de buikwand, bijvoorbeeld door persen, veel hoesten en vaak zwaar tillen. De breuk komt het meest voor bij mannen in de leeftijd van 50 tot 60 jaar. Helaas gaat deze aandoening niet vanzelf over en is meestal een operatie nodig om de klachten te verhelpen.

> Meer informatie over Liesbreuk Centrum Zuid