Naar het nieuwsoverzicht

Update COVID-19

We hopen dat de maandag afgekondigde harde lockdown ons helpt de drukte in het ziekenhuis te verminderen. Mede door een hoger ziekteverzuim onder medewerkers blijft het een puzzel om zoveel mogelijk reguliere zorg te bieden. Een beperkt deel van onze operaties kan helaas nog steeds niet doorgaan, alle poli’s zijn wel gewoon open en ook alle onderzoeken gaan door.

 

Samen voor veilige zorg

We vinden het belangrijk om mensen te blijven wijzen op het belang van het naleven van de maatregelen. Daarom hebben wij een campagne gelanceerd: ‘Samen voor veilige zorg’. Meer dan 30 collega’s van Ananz en het ziekenhuis vragen hierin aandacht voor de coronamaatregelen. Meer informatie is te vinden op: www.st-anna.nl/samen-voor-veilige-zorg en www.ananz.nl/samen-voor-veilige-zorg. Onderdeel van de campagne is het verzoek om alleen naar een afspraak te komen. Alleen als het medisch noodzakelijk is mag er 1 begeleider mee. Behalve op de SEH en EHH, hier is 1 begeleider altijd toegestaan.

 

Situatie Ananz

Bij Ananz een klein lichtpuntje; daar heeft op dit moment geen enkele bewoner corona. De bezoekregeling bij Ananz is na maandag wel aangepast: elke bewoner/cliënt mag per dag 2 bezoekers ontvangen, inclusief kinderen tot 13 jaar. Buiten mogen maximaal 2 personen samen zijn. Voor meer specifieke informatie, ook rondom de feestdagen: www.ananz.nl.