Naar het nieuwsoverzicht

Veilig mailen met Zivver

Het zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met (privacy)gevoelige informatie, beschouwen wij als een essentieel onderdeel van ons werk. Daarom willen wij als St. Anna Zorggroep privacygevoelige informatie uitsluitend beveiligd en versleuteld versturen. Op 9 oktober a.s. starten wij dan ook met de in gebruik name van ZIVVER, een softwareprogramma dat steeds meer zorginstellingen gebruiken. Verzenden via ZIVVER zorgt ervoor dat alleen verzender en ontvanger bij de informatie kunnen.

Wat merkt u van het gebruik van ZIVVER?

  1. Uw organisatie heeft een ZIVVER account
    Als wij u een beveiligd bericht sturen, krijgt u dit bericht binnen met ZIVVER in uw eigen mailbox. U kunt dit bericht direct openen.
  2. Uw organisatie heeft geen ZIVVER account
    Als wij u een beveiligd bericht sturen, krijgt u daarover een bericht in uw mailbox. Hierin staat een blauwe knop met een link naar een beveiligde omgeving waar het bericht voor u klaar staat. Om het bericht te openen, hebt u een code nodig. Deze code ontvangt u  per sms of spreken wij telefonisch af. In sommige gevallen staat er een code in een notificatiebericht die u invoert om het bericht te kunnen lezen.

U hoeft dus geen ZIVVER-account te hebben om het bericht te lezen of te reageren op onze berichten. Zelf een individueel (gratis) ZIVVER-account maken is, echter erg eenvoudig en zo hoeft u niet elke keer een code in te vullen. Wij hebben daarbij wel het volgende op te merken. Met dit gratis account kunt u veilig mail ontvangen van organisaties die ZIVVER hebben aangeschaft, maar u kunt zelf geen versleutelde berichten versturen naar uw eigen contacten. Dit omdat u geen bewerkersovereenkomst met ZIVVER hebt. Als uw organisatie ook met ZIVVER beveiligde e-mails wil versturen, dan is het nodig dat uw organisatie ZIVVER aanschaft

Meer informatie over ZIVVER vindt u op www.zivver.com en via support@zivver.com.

Met een eigen account kunt u ook veilig communiceren via ZIVVER, bijvoorbeeld direct vanuit Outlook.

Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd over het gebruik van ZIVVER door de St. Anna Zorggroep.